Kitalálja ebből a 7+1 állításból a híres debreceni celeb nevét és cívisvárosi becenevét?

2019. december 04. - pusztafári

Kvízjátékra invitáljuk olvasóinkat: 7+1 állításból kell kitalálniuk, melyik debreceni születésű, de országos hírű celebről beszélünk, majd megadniuk a Debrecenben (talán nem eléggé) ismert becenevét. Vigyázat, a nyugalom megzavarására alkalmas tények következnek!

celeb_sziluett.png

1. Szereti a luxust és a jó bulikat

Igazi celebként nem veti meg a luxust. Egyszer annyira szeretett volna kedvenc zenekara, a Rolling Stones koncertjén bulikázni egy kicsit, hogy Dubaj érintésével (!) a 20.000 km-re fekvő Új-Zélandig utazott értük. De ha már ott volt, akkor pár napot pihengetett egy négycsillagos szállodában, így barátaival fejenként kb. 1 millió forintot költött a kiruccanásra. Ebből a koncertjegy csak potom 75 ezer forintot tett ki.

 

2. Szavaival irányítja a forintárfolyamot

2010-ben, a görög pénzügyi válság idején képes volt arra, hogy egyetlen mondatával egymaga bedöntse a forint-euró árfolyamot. Elég volt egy nyár eleji konferencián arról fecsegnie, hogy bizony a közvetlen államcsődre is esély van Magyarországon, és máris családok tízezreinek kellett mélyebben a zsebükbe nyúlniuk, vagy éppen lemondaniuk jelentősen megdrágult külföldi nyaralásukat. Nemhiába celeb, szavainak súlya, de legalábbis súlyossága van, bármikor nyitja is ki a száját.

 

3. Nagy cégeknek ad kiváló befektetési tanácsokat

Állítólag a szülővárosába befektetni kívánó nagyobb cégek mindig nála kezdenek, hogy „tanácsot kérjenek” tőle, hogyan induljanak el debreceni beruházásaikkal. Mivel rendszerint jó tanácsokat ad, és a nála megfordulók utána mindig zöld utat kapnak a városvezetésnél, ezért úgy hírlik, minden alkalommal busásan megfizetik „szakértelméért”.

 

4. Nagyon szereti a pénzt, ezért néha magánszemélyeknek is ad befektetési tanácsokat

Egyszer például felkereste egy asszony, akinek volt némi befektetni való pénze. Egészen pontosan 1300 milliárd forint befektetni való pénzecskéje volt a párnacihában. És mivel celebünknek jó híre volt a hobbi befektetési tanácsadók között, az asszony őt kérte meg arra, hogy ugyan találjon már egy jó helyet ennek az 1300 milliárdocskának. Mielőtt azonban nagylelkű celebünk önzetlenül segíthetett volna, az asszonyt csalásért évekre rács mögé dugták. Hogy hogyan nem fogott gyanút celebünk az 1300 milliárdos sztori hallatán, sokan azzal magyarázták, hogy annyira szereti a pénzt, hogy a szeretet elhomályosította ítélőképességét.

 

5. Tekintetével magánvagyonná varázsolja a közpénzt

Igazi celebként és influencerként gyakran találkozni videóival az interneten. Az egyik ilyen videós szereplésében feltalálta az utóbbi évek legnagyszerűbb magyar nyelvújítását: a régimódi és unalmas „ellopták” szó helyett az „elvesztette közpénz jellegét” időszerűbb és elegánsabb szókapcsolatát alkotta meg. Nem lenne celeb a celeb, ha megszólalásával nem ihlette volna mémek, zenék és egyéb műalkotások százait az azóta eltelt évek során.

 

6. Édesanyja is kiváló befektető

Nem esett messze az alma a fájától: az évek során kiderült, hogy celebünk ösztönös pénzügyi érzékét édesanyjától örökölhette. A 82 éves hölgy ugyanis óvodapedagógusi végzettséggel és pályafutással a háta mögött egyszer csak vásárolt egy sertéstelepet, majd hirtelen nyert is annak fejlesztésére az államtól 123 millió forintot. Az üzlet jól ment, ami látszott abból is, hogy egy sertéstelep üzemeltetéséhez nyilván elengedhetetlen BMW-ket tudtak lízingelni a bevételből. Később egy gabonatermesztő céget alapított és az agráriumban kezdett terjeszkedésbe a 83 évesen is láthatóan friss és tevékeny nyugdíjas óvónő. Celebünk állítása szerint édesanyja nem az ő ki tudja honnan szerzett százmillióit fekteti be, minden ilyen irányú célzás csak rosszindulatú pletyka.

 

7. Néha még az ő nyelve is megbotlik

Nemrég celebünk egy nagyrendezvényen szónokolt, és hát ahogy a mondás tartja, a lónak négy lában van, mégis megbotlik. Neki is nyilván egy véletlen nyelvbotlás volt csupán, amikor a hajdú-bihar megyei választópolgárok „méltatása” közben azt találta mondani, hogy „A zsidóknak lehet, jól is esett a nyilas vitézt megszavazni.” Később meg is magyarázta ő, hogy mindenki félreértett mindent, hiszen ő nem a zsidókra gondolt, a nyilasok sem azok a nyilasok, és nem is akarta ő azt mondani, hogy jólesett nekik, csak teljesen véletlenül ezek a szavak csúsztak ki a száján.

 

7+1. Celebként rutinosan kezeli a médiát

Számos esetben tett tanúbizonyságot félelmetes médiarutinjáról. Egyszer például egy riportert azzal a ravasz húzással rázott le, hogy mindjárt jön, csak vissza kell szaladnia a kabátjáért – aztán meg mégsem jött vissza. Cseles! Máskor sportos múltját idézve simán csak elszaladt (bátran) az őt üldöző újságíró elől, és egy ugrással bebújt egy éppen záródó liftbe. A legemlékezetesebb pillanata viszont kétségkívül az volt, amikor élő adásban akarta letiltani a műsorvezetőnél a felvétel adásba kerülését – de közölték vele, hogy ez sajnos élőben ment. Ebből is látszik, hogy celebként milyen felkészülten megy bele minden egyes médiaszereplésébe.

 

Ha kitalálta, melyik országos hírű debreceni celebről van szó, már csak egy dolga maradt.

Szavazzon! 

  Ne várj tovább, kövesd a Cíviscity-t a Facebookon! >>> 

A bejegyzés trackback címe:

https://civiscity.blog.hu/api/trackback/id/tr8515338024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása